Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ribsit

15 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 h 0 min

Tässä ovat kesän parhaat grilliribsit! Hidas keittäminen, kuumassa grillissä paistaminen ja itse tehty glaseerauskastike ovat ribsien herkullisuuden salaisuus. Rapsakka pinta ja mehevä liha takaavat sen, että ribsikasa katoaa nopeasti. Katso myös video!

Reseptin ainekset
3 annosta
2 kg
siankylkeä (ribsejä)
Kuivamausteseos
1 rkl
paprikajauhetta (savustettua)
1 rkl
chilijauhetta
1 rkl
inkivääriä (jauhettua)
1 rkl
suolaa
½ rkl
valkopippuria
Keitinliemi
20 dl
vettä
5 dl
soijakastiketta
2
tähtianista
2
kanelitankoa
Glaseerauskastike
1 dl
sokeria (palmu)
1½ dl
paseerattua tomaattia
4 rkl
soijakastiketta
1 rkl
makeaa chilikastiketta (Sriracha-kastiketta)
Koristeluun
2 rkl
kookoshiutaleita (tai lastuja, paahdettuna)
1 tl
seesaminsiemeniä

Ribsit – ohje:

  1. Yhdistä kuivamausteseoksen ainekset ja hiero ribseihin. Anna lihojen maustua kylmässä yön yli tai vähintään tunnin ajan.
  2. Jos porsaan kylkipalat ovat pitkiä, leikkaa ne puoliksi, jotta ne mahtuvat kattilaan.
  3. Kuumenna keitinliemen ainekset kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää ribsit. Keitä kannen alla poreilevassa vedessä 2–2½ tuntia, kunnes ribsit ovat ylikypsiä mutta eivät vielä hajoa.
  4. Tee ribsien kypsyessä glaseerauskastike. Mittaa sokeri toiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa kokonaan. Lisää muut glaseerauskastikkeen aineet, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes kastike on paksua. 
  5. Grillaa ribsit käyttämällä suoraa grillausta. Valuta ribsit keitinliemestä (taputtele halutessasi vielä talouspaperilla) ja nosta ribsit kuumaan grilliin. Grillaa ne molemmin puolin kauniin värisiksi. Sivele päälle ohut kerros glaseerauskastiketta aina, kun käännät ribsejä. Koska ribsit ovat jo kypsiä, 8 minuutin grillausaika riittää. 
  6. Viimeistele ribsit kookoslastuilla ja seesaminsiemenillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt